Over Ger

Al op 5 jarige leeftijd ben ik begonnen met drummen, met de breipennen van mijn moeder sloeg ik op alles waar geluid uit kwam.

Op 12 jarige leeftijd begon ik met mijn neef en een vriend een bandje; She-Ass genaamd. Wij speelden op bruiloften om daarna te collecteren voor de missie. Het opgehaalde geld ging naar pater Blokdijk die het vervolgens weer gebruikte voor de arme negertjes.

Op mijn 15de werd ik gevraagd voor Prevent, met iets oudere jongens speelden wij veel in Friesland. Met Prevent speelden wij een ruig repertoire met o.a. het nummer In A Gaddavida van Iron Butterfly; een nummer wat vooral bekend is geworden door de drumsolo.

Ga naar mijn interview

Latere tijden

Ondertussen werkte ik als vertegenwoordiger in vleeswaren, na 5 jaar gespeeld te hebben in Prevent ben ik samen met Jan van Straaten een duo gestart; Duo Kruistra. Doordat wij veel werk kregen en op bijna iedere kermis in Noord Holland geboekt werden heb ik mijn baan als vertegenwoordiger op moeten zeggen; ik werd fulltime muzikant!

Na 19 jaar gewerkt te hebben met Jan van Straaten ben ik samen met Rene Mol het Duo Harmony gestart. Na 15 jaar met Rene gespeeld te hebben moest René vanwege gezondheid redenen stoppen. Daarna was gitarist Robin de Ruiter mijn vaste collega.

1963 met het allereerste bandje She-Ass 1963 met het allereerste bandje She-Ass
Achter het drumstel jaartal 1966 Achter het drumstel jaartal 1966
Prevent 1966 Prevent 1966
Prevent 1969 Prevent 1969
Duo Kruistra Duo Kruistra
De Hijgende Herten 2021 De Hijgende Herten 2021

Het begin van De Hijgende Herten

Naast de optredens als duo ben ik in 2001 de jaren 60 band “de hijgende herten” gestart. Wat begon als een eenmalig optreden ( Henk Geels heeft de naam verzonnen, de groep is ontstaan uit een hardloopgroep) heeft uiteindelijk geresulteerd in een succesvolle 5 mans formatie! Het hoogtepunt van de Hijgende Herten was twee keer een optreden op het Indian Summer Festival.

Het TV optreden bij Omroep Max was fantastisch, u kunt dit terug zien op de Hijgende Herten pagina.

Nog steeds beleef ik veel plezier aan de optredens. Ook de afwisseling met optredens Solo, als Duo of eventueel Trio en Hijgende Herten maakt het voor mij en de mensen zeer gevarieerd. Het is iedere keer weer een uitdaging om de mensen een mooie avond te bezorgen.

Kijk verder op mijn website waar u alles kunt vinden over de diverse mogelijkheden. Mocht u wat meer willen weten, bel of mail mij!

Interview De Bank

tech & design: MProgramming